Budinca cu pere si branza
PrinteazaBudinca cu pere si branza din: făină, margarina, parf de copt, sare, pere, oua, smantana, branza de vaci, zahăr vanilat.
Ingrediente:
- 200 g făină
- 100 g margarină
- 1 vârf de cuţit praf de copt
- sare
Pentru umplutură:
- 5-6 pere
- 3 ouă
- 300 g smântână
- 200 g brânză de vaci
- 2 pliculeţe cu zahăr vanilat
Mod de preparare:
Amestecă făina cu cinci linguri cu apă. Adaugă margarina, praful de copt şi sare. Frământă un aluat numai bun deîntins.
Lasă-l la rece 30 de minute, întinde aluatul într-o formă unsă cu margarină şi tapetată cu făină. Din loc în loc, înţeapă cu furculiţa. Coace-l zece minute.
Amestecă gălbenuşurile cu zahărul vanilat. Adaugă brânza de vaci, smântână şi albuşurile bătute spumă. Compoziţia astfel obţinută, toarn-o peste blatul aproape copt.
Din loc în loc, pune jumătăţi de pară, curăţate de coajă şi tăiate felii. Coace la cuptor, la foc moderat, cam 40 de minute.
Budinca cu pere si branza
Pofta buna!