Budinca cu portocale

Printeaza

Budinca cu portocale din: portocale, franzela veche, lapte, oua, nuci, unt, pesmet, zahar, sare.

Ingrediente:Budinca cu portocale

  • 2 portocale
  • 1 franzela veche
  • 1 ceasca de lapte
  • 4 oua
  • nuci tocate
  • 1 lingura cu unt
  • 1 lingura cu pesmet
  • 100 g zahar
  • un praf de sare

 

Mod de preparare:

Se curata portocalele de coaja si de pielita feliilor, se asaza pe o farfurie acoperite cu 2 linguri de zahar. Laptele se incalzeste la foc mic cu restul de zahar si un praf de sare, se toarna cu lingura peste feliile de franzela care s-au pus in forma unsa cu unt si tapetata cu pesmet.

Peste franzela se pun feliile de portocala. Se pun 10 nuci tocate printre feliile de portocala, se acopera cu ouale batute spuma. Se coace budinca la foc potrivit 30 minute. Se taie felii cand s-a racit, se acopera cu sirop de fructe sau se serveste simpla.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.