Budinca cu prosciutto
PrinteazaBudinca cu prosciutto din: penne, smantana, cascaval de oaie, oua, prosciutto, busuioc, sare, unt si praz.
- 500 g penne
- 50 ml smantana de gatit
- 100 g cascaval de oaie
- 2 oua
- 100 g prosciutto sau muschi de porc afumar si feliat
- 1 lingura cu busuioc verde tocat + cateva frunze pentru decor
- sare
- unt
- praz
Mod de preparare:
Pune pastele la fiert în apă cu sare. Când sunt gata, scurge-le şi răstoarnă-le într-o formă ceramică unsă cu unt. Taie şunca în felii şi pune-le ici şi colo printre penne. Bate ouăle cu smântână şi amestecă-le cu caşcavalul ras.
Toarnă peste penne şi dă-le la cuptorul încins în prealabil, la foc potrivit, 20 de minute, cu busuioc tocat şi rondele de praz.
Pofta buna!