Budinca cu spanac si cascaval
PrinteazaBudinca cu spanac si cascaval din: spanac, unt, faina, lapte, pesmet, cascaval, orez, oua.
- 700 g spanac
- 100 g unt
- 125 g făină
- 300 ml lapte
- 75 g pesmet
- 50 g caşcaval
- 50 g orez
- 2 ouă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spanacul se alege şi se spală bine, în mai multe ape, apoi fierbe, în apă clocotindă cu sare, timp de 20 de minute. Se scurge de apa fierbinte, se răceşte la un jet de apă rece şi se taie mărunt.
Intr-o cratiţă se pun 75 g unt, la încălzit, în care se căleşte făina, apoi se pune şi spanacul şi se călesc împreună circa cinci minute.
Compoziţia se stinge cu lapte cald, amestecându-se continuu pentru a nu se forma cocoloaşe sau pentru a nu se îngroşa prea mult. Se sărează şi se piperează, se adaugă ouăle bătute şi se amestecă bine.
Această compoziţie se toarnă într-o tavă, unsă cu restul de unt şi tapetată cu pesmet. Deasupra budincii se toarnă smântână.
Tava se dă la cuptor, la foc moderat, circa 5-10 minute. Când este gata, budinca se serveşte ca aperitiv sau ca garnitură, cu sos de smântână.
Pofta buna!