Budinca cu spanac si cascaval

Printeaza

Budinca cu spanac si cascaval din: spanac, unt, faina, lapte, pesmet, cascaval, orez, oua.

Ingrediente:Budinca cu spanac si cascaval

  • 700 g spanac
  • 100 g unt
  • 125 g făină
  • 300 ml lapte
  • 75 g pesmet
  • 50 g caşcaval
  • 50 g orez
  • 2 ouă
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spanacul se alege şi se spală bine, în mai multe ape, apoi fierbe, în apă clocotindă cu sare, timp de 20 de minute. Se scurge de apa fierbinte, se răceşte la un jet de apă rece şi se taie mărunt.

Intr-o cratiţă se pun 75 g unt, la încălzit, în care se căleşte făina, apoi se pune şi spanacul şi se călesc împre­ună circa cinci minute.

Compoziţia se stinge cu lapte cald, amestecându-se continuu pentru a nu se forma cocoloaşe sau pentru a nu se îngroşa prea mult. Se sărează şi se piperează, se adaugă ouăle bătute şi se amestecă bine.

Această compo­ziţie se toarnă într-o tavă, unsă cu restul de unt şi tapetată cu pesmet. Deasupra budincii se toarnă smântână.

Tava se dă la cuptor, la foc moderat, circa 5-10 minute. Când este gata, budinca se serveşte ca aperitiv sau ca garnitură, cu sos de smântână.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.