Budincă cu sparanghel şi sos
PrinteazaO reteta delicioasa de budinca cu:sparanghel, oua, branza telemea, spaghete, usturoi, rosii, ceapa, sare, piper, patrunjel, ulei.
Ingrediente:
- 400 g spaghete
- 4 ouă
- 400 g brânză telemea
- 300 g sparanghel
- o căpăţână de usturoi
- 5 roşii
- o ceapă
- sare
- piper
- pătrunjel
- ulei de floarea-soarelui
Mod de preparare:
Sparanghelul se fierbe în apă cu sare, se scurge şi se taie bucăţele. Spaghetele se fierb, se trec printr-un jet de apă rece, se scurg şi se pun într-un bol.
Se adaugă brânza telemea sfărâmată, ouăle, sparanghelul, sarea şi piperul. Se amestecă bine ca să se omogenizeze ingredientele, se toarnă într-o tavă unsă cu ulei şi se introduce tava în cuptorul încins.
Se coace la foc potrivit până capătă o culoare aurie la suprafaţă, se scoate şi se lasă să se răcească. Ceapa se curăţă de foi, se spală, se taie mărunt şi se pune într-un bol.
Roşiile se opăresc în apă clo- cotită, se curăţă de pieliţă şi se taie cubuleţe. Se încing 100 ml de ulei într-o cratiţă, se presară ceapa şi usturoiul feliat, se călesc până devin aurii şi se adaugă roşiile.
Pofta buna!