Budincă cu sparanghel şi sos

Printeaza

O reteta delicioasa de budinca cu:sparanghel, oua, branza telemea, spaghete, usturoi, rosii, ceapa, sare, piper, patrunjel, ulei.

Ingrediente:

  • 400 g spaghete
  • 4 ouă
  • 400 g brânză telemea
  • 300 g sparanghel
  • o căpăţână de usturoi
  • 5 roşii
  • o ceapă
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • ulei de floarea-soarelui

 

Mod de preparare:

Sparanghelul se fierbe în apă cu sare, se scurge şi se taie bucăţele. Spaghetele se fierb, se trec printr-un jet de apă rece, se scurg şi se pun într-un bol.

Se adaugă brânza telemea sfărâmată, ouăle, sparan­ghelul, sarea şi piperul. Se ames­tecă bine ca să se omogenizeze ingredientele, se toarnă într-o tavă unsă cu ulei şi se introduce tava în cuptorul încins.

Se coace la foc potrivit până capătă o culoare aurie la suprafaţă, se scoate şi se lasă să se răcească. Ceapa se curăţă de foi, se spală, se taie mărunt şi se pune într-un bol.

Roşiile se opăresc în apă clo- cotită, se curăţă de pieliţă şi se taie cubuleţe. Se încing 100 ml de ulei într-o cratiţă, se presară ceapa şi usturoiul feliat, se călesc până devin aurii şi se adaugă roşiile.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.