Budinca cu stafide pentru copii
PrinteazaBudinca cu stafide pentru copii din: unt, franzela, lapte, oua, zahar, stafide, citronada, pesmet, sos de vanilie.
- 150 g unt
- o franzelă
- 300 ml lapte
- 8 gălbenuşuri
- 6 albuşuri
- 8 linguri zahăr pudră
- 50 g stafide
- 50 g citronadă
- unt şi pesmet pentru uns şi tapetat
- sos de vanilie rece
Mod de preparare:
Franzela, înmuiată în lapte, se stoarce, se trece prin sită, se amestecă bine cu untul frecat spumă şi se fierbe în laptele rămas, până devine o pastă groasă.
Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească.
Intre timp, zahărul pudră se freacă, împreună cu gălbenuşurile, timp de o jumătate de oră, se adaugă pasta de franzelă, stafidele, citronada, albuşurile bătute spumă tare şi se amestecă uşor dar bine.
Se unge cu unt şi se tapetează cu pesmet o formă de budincă, se toarnă compoziţia şi se fierbe, în aburi, o oră. Răsturnată pe o farfurie, se serveşte cu sos de vanilie, rece.
Pofta buna!