Budinca cu stafide pentru copii

Printeaza

Budinca cu stafide pentru copii din: unt, franzela, lapte, oua, zahar, stafide, citronada, pesmet, sos de vanilie.

Ingrediente:Budinca cu stafide pentru copii

  • 150 g unt
  • o franzelă
  • 300 ml lapte
  • 8 gălbenuşuri
  • 6 albuşuri
  • 8 linguri zahăr pudră
  • 50 g stafide
  • 50 g citro­nadă
  • unt şi pesmet pentru uns şi tapetat
  • sos de vanilie rece

Mod de preparare:

Franzela, înmuiată în lapte, se stoarce, se trece prin sită, se amestecă bine cu untul frecat spumă şi se fierbe în laptele rămas, până devine o pastă groasă.

Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească.

Intre timp, zahărul pudră se freacă, împreună cu gălbenuşurile, timp de o jumătate de oră, se adaugă pasta de franzelă, stafidele, citronada, albuşurile bătute spumă tare şi se amestecă uşor dar bine.

Se unge cu unt şi se tapetează cu pesmet o formă de budincă, se toarnă compoziţia şi se fierbe, în aburi, o oră. Răsturnată pe o farfurie, se serveşte cu sos de vanilie, rece.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.