Budinca cu taitei si telemea

Printeaza

Budinca cu taitei si telemea din: taitei, ulei, sare, telemea, oua, busuioc, unt, pesmet, sos de ciuperci.

Ingrediente:Budinca_cu_taitei_si_telemea

  • 300 g tăiței
  • 1 linguriță ulei
  • 1 linguriță sare
  • 250 g telemea
  • 3 ouă
  • 1 linguriță busuioc sau pătrunjel uscat mărunțit
  • 25 g unt
  • 2 linguri pesmet
  • 300 ml sos de ciuperci

 

Mod de preparare:

Fierbi tăițeii conform instrucțiunilor de pe ambalaj, împreună cu sarea și uleiul. Între timp, razi telemeaua și o mixezi împreună cu 2 linguri sos de ciuperci, ouăle și verdeața uscată.

Ungi cu unt și tapetezi cu pesmet un vas termorezistent și pui în straturi tăițeii și amestecul cu brânză, începând cu pastele și terminând cu brânza.

Introduci vasul în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 35-40 de minute, până când se formează o crustă ușor rumenă.

După ce budinca de tăiței s-a mai răcit, o porționezi și o stropești cu sosul rămas.

Budinca cu taitei si telemea

Budinca_cu_taitei_si_telemea

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.