Budinca cu zahar ars
PrinteazaBudinca cu zahar ars din: lapte, oua, zahar, coaja de portocala, sare, bagheta.
- 500 ml lapte
- 8 ouă
- 10 linguri zahăr
- 5 linguri zahăr pentru caramelizare
- 3 plicuri zahăr vanilat
- coajă de portocală (opţional)
- 1 praf de sare
- 1/2 baghetă uscată, tăiată cuburi
Pentru sirop:
- 10 linguri zahăr
- 1 l apă
Mod de preparare:
Topeşti 5 linguri de zahăr într-o tavă dreptunghiulară, întinzi uniform caramelul pe pereţii vasului, apoi laşi să se răcească. Combini într-un castron mai mare laptele cu ouăle, zahărul tos, zahărul vanilat şi amesteci bine.
Pui cuburile de baghetă în castron, apoi amesteci ca să absoarbă cât mai mult lichid. Acoperi tava cu folie de staniol şi o pui într-un vas mai mare cu apă caldă. Laşi la cuptor până trece testul scobitorii.
Pui la topit zahărul pentru sirop, adaugi apa şi laşi să fiarbă până scade compoziţia la jumătate. Scoţi budinca din cuptor şi, după 5-10 minute, torni siropul.
Dai desertul 3-4 ore la frigider.
Pofta buna!