Budinca de curmale cu sos caramel

Printeaza

O reteta de budinca de curmale si sos caramel din: curmale, bicarbonat de sodiu, unt, zahar, oua, faina, praf de copt, baton de vanilie, scortisoara, iaurt, frisca, zahar brun si unt.

Ingrediente:Budinca de curmale cu sos caramel

  • 150 g curmale uscate fara samburi
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 50 g unt moale
  • 50 g zahar
  • 2 oua
  • 125 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • miezul de la 1/2 baton de vanilie
  • 1 varf de cutit scortisoara macinata
  • 1 lingura iaurt
  • 140 ml frisca
  • 115 g zahar brun
  • 165 g unt

 

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 180C. Se ung 4 forme mici de briose. Curmalele se amesteca impreuna cu bicarbonatul; se acopera cu 200 ml apa clocotita. Se lasa sa stea cateva minute, pana ce se inmoaie curmalele.

Apoi se scurg. Se paseaza cu mixerul trei sferturi din cantitatea de fructe. Restul se toaca. Se bate untl moale cu zahar. Se inglobeaza ouale, faina, praful de copt, miezul de vanilie si scortisoara.

Se adauga iaurtul si curmalele tocate si pasate; compozitia se asaza in forme si se coace 35 de minute. Se incalzesc la foc moale frisca, zahar brun si circa 115 g unt, amestecand, pana ce se topeste zaharul si se caramelizeaza usor, iar sosul se ingroasa.

Se desprinde budinca din forma si se asaza pe farfurii; se orneaza cu restul de unt si sos de caramel.

Budinca de curmale cu sos caramel

Budinca de curmale cu sos caramel

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • budinca de curmale

1 comentariu

  1. Vreau si eu din budinca asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.