Budinca de curmale cu sos caramel
PrinteazaO reteta de budinca de curmale si sos caramel din: curmale, bicarbonat de sodiu, unt, zahar, oua, faina, praf de copt, baton de vanilie, scortisoara, iaurt, frisca, zahar brun si unt.
- 150 g curmale uscate fara samburi
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 50 g unt moale
- 50 g zahar
- 2 oua
- 125 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- miezul de la 1/2 baton de vanilie
- 1 varf de cutit scortisoara macinata
- 1 lingura iaurt
- 140 ml frisca
- 115 g zahar brun
- 165 g unt
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 180C. Se ung 4 forme mici de briose. Curmalele se amesteca impreuna cu bicarbonatul; se acopera cu 200 ml apa clocotita. Se lasa sa stea cateva minute, pana ce se inmoaie curmalele.
Apoi se scurg. Se paseaza cu mixerul trei sferturi din cantitatea de fructe. Restul se toaca. Se bate untl moale cu zahar. Se inglobeaza ouale, faina, praful de copt, miezul de vanilie si scortisoara.
Se adauga iaurtul si curmalele tocate si pasate; compozitia se asaza in forme si se coace 35 de minute. Se incalzesc la foc moale frisca, zahar brun si circa 115 g unt, amestecand, pana ce se topeste zaharul si se caramelizeaza usor, iar sosul se ingroasa.
Se desprinde budinca din forma si se asaza pe farfurii; se orneaza cu restul de unt si sos de caramel.
Budinca de curmale cu sos caramel
Pofta buna!
Incoming search terms:
- budinca de curmale
Vreau si eu din budinca asta