Budinca de albus

Printeaza

Budinca de albus

Ingrediente:Budinca de albus

  • 8 albuşuri
  • 4 linguri zahăr
  • 3 linguri peltea sau zeamă de dulceaţă
  • 2 linguri zahăr pentru îmbrăcat forma

 

Ingrediente sos: 4 gălbenuşuri, 100 g zahăr, 1 linguriţă feculă, 1/2 l vin alb.

 

Mod de preparare:

 

Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi cu fecula muiată cu puţină apă rece. Se toarnă încet 1/2 l vin cald, se pune cu totul pe maşină la foc potrivit, amestecând, fără a lăsa totuşi să fiarbă.

Când începe să se îngroaşe, se dă la o parte şi se amestecă până se răcoreşte.

 

Se bat spumă albuşurile. Se pun patru linguri de zahăr pisat şi trei linguri de peltea sau de zeamă de dulceaţă.

Se mai bate până se întăreşte bine. Se toarnă compoziţia într-o formă îmbrăcată cu zahăr ars, se aşază în alt vas cu apă fierbinte şi se fierbe la cuptor trei sferturi de oră.

Se lasă să se răcească, se răstoarnă şi se serveşte cu sos de vin .

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.