Budincă de banane cu scorţişoară
PrinteazaO reteta delicioasa de budinca de banane cu scortisoara din: banane, lapte, oua, zahar, faina, fructe confiate, baton de vanilie, unt, gem de caise, nucsoara si sare.
- 4 banane mari
- 5 dl lapte
- 4 ouă
- 150 gzahăr
- 20 g făină
- 50 g fructe confiate
- 1 baton de vanilie
- 1 lingură de unt
- 1 lingură de gem de caise
- nucşoară
- sare
Mod de preparare:
Incălziţi laptele într-o cratiţă şi, după ce l-aţi luat de pe foc, puneţi în el batonul de vanilie crestat pe lungime, ouăle bătute bine, zahărul, făina, un praf de sare şi un vârf de cuţit de nucşoară rasă. Bateţi bine compoziţia cu telul până se omogenizează.
Curăţaţi trei banane, tăiaţi-le bucăţele, zdro- biţi-le cu furculiţa şi adăugaţi-le în compoziţie. Bateţi-o iar bine cu telul, încât să nu rămână cocoloaşe. Scoateţi batonul de vanilie, ungeţi şi tapetaţi cu făină şase forme neondulate de budincă, turnaţi preparatul în ele şi coaceţi-le în cuptorul încins în prealabil la 180°C, timp de circa 40 de minute. Lăsaţi budincuţele să se răcească, apoi răsturnaţi-le cu grijă.
Puneţi la macerat fructele confiate în jumătate de pahar cu apă călduţă, adăugând gem de caise. Amestecaţi bine ca să se topească şi să fie absorbit de fructe. înainte de a le aduce la masă, ornaţi budincuţele cu fructele confiate bine scurse
Budincă de banane cu scorţişoară
Poftă bună!