Budinca de banane cu stafide si rom
PrinteazaBudinca de banane cu stafide si rom din: unt, zahar brun, oua, faina, praf de copt, bicarbonat, banane, stafide, rom, smantana sau inghetata, nuci.
- 100 g unt moale
- 100 g zahăr brun
- 2 ouă
- 175 g făină
- 1/2 linguriţă cu praf de copt
- 1/2 linguriţă cu bicarbonat de sodiu
- 2 banane mari, foarte coapte
- 60 g stafide negre
- 1 lingură cu rom
- smântână sau îngheţată, pentru servit (opţional)
Pentru sos:
- 300 ml smântână grasă
- 100 g zahăr brun
- 3 linguri cu rom
- 60 g nuci, tăiate grosier
- 6 forme individuale de brioşe
Mod de preparare:
Setează cuptorul la 180C. Bate cu mixerul untul şi zahărul până devine uşor şi pufos. Adaugă, amestecând, ouăle, uriul câte unul, cu puţină făină. Pune restul defăină împreună cu praful de copt şi bicarbonatul de sodiu. Zdrobeşte bananele cu o furculiţă şi amestecă-le în compoziţie. La final, adaugă stafidele şi romul.
Imparte compoziţia în formele de brioşe. Pune-le într-o tavă pe o foaie de copt şi dă la cuptor timp de 25 minute până când budincile au crescut şi sunt moi la atingere.
Pentru a prepara sosul, toarnă smântână într-o oala mică, apoi adaugă zahărul şi încălzeşte uşor, până când zahărul s-a topit. Adaugă romul şi nucile. Măreşte focul puţin şi lasă să clocotească timp de 2-3 minute, până când sosul s-a întărit.
Scoate budincile din cuptor şi din formele lor şi pune-le în farfurii adânci. Toarnă sosul deasupra. Serveşte cu frişcă sau îngheţată, dacă doreşti.
Budinca de banane cu stafide si rom
Pofta buna!