Budinca de banane
PrinteazaBudinca de banane
- 1/3 cană fâină
- 2/3 cană zahăr
- 1 şi 1/2 cană lapte
- 2 gălbenuşuri bătute
- 2 linguri unt sau margarină
- 1 lingiriţă esenţă de vanilie
- 1 cană frişcă
- 4-6 banane tăiate felii
Mod de preparare:
Amesteci făina cu zahărul şi laptele. Le fierbi pe foc domol până se leagă, lei vasul de pe foc şi adaugi treptat gălbenuşurile, amestecând continuu. Pui din nou vasul pe foc pentru 2 minute, dupa care îl iei şi adaugi untul şi vanilia. Laşi la răcii, amestecând din când în când.
Adaugi frişca amestecând uşor. Intr-un vas de sticlă pui un strat de banane, apoi un strat de budincă şi repeţi. Ultimul strat este de budincă şi ornezi cu felii de kiwi, de banane si bucăţele de portocala. Acoperi vasul si-l dai la rece pentru o oră.
Budincă de banane
Poftă bună!