Budinca de broccoli cu branza albastra
PrinteazaBudinca de broccoli cu branza albastra din: broccoli, smantana, branza, unt, pesmet, oua, sare.
- 1/2 kg broccoli
- 1/2 kg smântână
- 100 g brânză albastră
- 1 lingură cu unt
- 1 lingură cu pesmet
- 4 ouă
- sare
Mod de preparare:
Desfă broccoli în bucheţele mai mici şi fierbe-le în apă cu sare. Când sunt gata, scoate-le cu o spumieră şi pune-le într-o sită să se scurgă.
Amestecă ouăle cu smântână şi dregjs de sare după gust. Intr-o tavă de tartă sau cel mult de friptură (de yena sau nu), unsă bine cu unt ori ulei şi (opţional) presărată cu pesmet sau griş, pune bucheţelele de broccoli, printre care amestecă bucăţele de brânză.
Acoperă totul cu sosul din smântână, dă totul la cuptorul încins şi coace 30 de minute. Lasă puţin budinca să se răcească înainte de a o tăia.
Budinca de broccoli cu branza albastra
Pofta buna!