Budinca de cafea cu orez si zahar vanilat
PrinteazaBudinca de cafea cu orez si zahar vanilat
- 250g orez
- 750ml cafea mai concentrata
- 150g unt
- 200g zahar
- 1 lingura zahar vanilat
- 12 oua
Mod de preparare:
Cafeaua se pune la fiert si când începe sa clocoteasca, se adauga orezul ales si spalat. Se lasa sa fiarba, pâna când se îngroasa, apoi se ia de pe foc si se lasa la racit. Se freaca într-un castron 150g unt cu 200g zahar si cu zaharul vanilat.
Când compozitia devine ca o spuma, se adauga pe rând cele 12 galbenusuri, amestecând dupa fiecare galbenus pâna se încorporeaza în compozitie. Dupa fiecare galbenus se adauga câte putin din orezul fiert si se continua amestecarea ingredientelor.
Când s-au adaugat toate galbenusurile si tot orezul, se bat spuma albusurile ramase si se adauga si aceasta spuma la compozitia dinainte. Se amesteca prin rasturnare de câteva ori si se toarna compozitia într-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina sau pesmet din biscuiti.
Se pune tava la cuptor pentru 45- 50 de minute, la foc potrivit. Daca vreti ca gustul de cafea sa fie mai pronuntat, puteti sa adaugati în compozitie si 4 linguri ness, atunci când puneti orezul.
Budinca nu este foarte dulce, dar poate fi servita cu miere amestecata cu nuci prajite si zdrobite.
Pofta buna!