Budinca de cafea cu orez
PrinteazaBudinca de cafea cu orez
- 250 g orez
- 1 l cafea făcută
- 150 g unt
- 200 g zahăr
- 12 ouă
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Pui să fiarbă orezul ales, spălat şi scurs în litrul de cafea exact aşa cum faci orez cu lapte. Il laşi să fiarbă până se îngroaşă şi pe urmă tragi oala de pe foc şi laşi să se răcească.
Intre timp, amesteci untul cu zahărul foarte, foarte bine, până ce zahărul se dizolvă complet, iar crema rezultată are aspectul unei spume. Adaugi unul câte unul 12 gălbenuşuri şi după fiecare amesteci foarte bine.
Pui şi orezul fiert alternativ cu gălbenuşurile şi amesteci. La urmă adaugi numai 6 albuşuri bătute spumă. Torni compoziţia într-un vas pe care-l ungi cu puţin unt şi o dai la cuptor pentru 45 de minute.
Laşi să se răcească în vasul în care s-a copt şi apoi o presari cu zahăr pudră.
Poftă bună!
O sa incerc si eu reteta asta de budinca de cafea.