Budinca de cafea cu orez

Printeaza

Budinca de cafea cu orez

Ingrediente:Budinca de cafea cu orez

  • 250 g orez
  • 1 l cafea făcută
  • 150 g unt
  • 200 g zahăr
  • 12 ouă
  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Pui să fiarbă orezul ales, spălat şi scurs în litrul de cafea exact aşa cum faci orez cu lapte. Il laşi să fiarbă până se îngroaşă şi pe urmă tragi oala de pe foc şi laşi să se răcească.

Intre timp, amesteci untul cu zahărul foarte, foarte bine, până ce zahărul se dizolvă complet, iar crema rezultată are aspectul unei spume. Adaugi unul câte unul 12 gălbenuşuri şi după fiecare amesteci foarte bine.

Pui şi orezul fiert alternativ cu gălbenuşurile şi amesteci. La urmă adaugi numai 6 albuşuri bătute spumă. Torni compoziţia într-un vas pe care-l ungi cu puţin unt şi o dai la cuptor pentru 45 de minute.

Laşi să se răcească în vasul în care s-a copt şi apoi o presari cu zahăr pudră.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. O sa incerc si eu reteta asta de budinca de cafea.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.