Budinca de carne

Printeaza

 Budinca de carne

Ingrediente:Budinca de carne

  • 1 kg carne
  • pufin unt sau untură
  • 4 cepe
  • 1 lin­guriţă bulion de roşii
  • 1 căpătînă usturoi
  • 3 ouă
  • 1 lingurită faină
  • 1 ceşcută lapte

Mod de preparare:

Punem carne de vacă fără os (poate fi şi de berbec) într-o cratiţă cu puţind untură sau unt şi cu ceapă tăiată subţire. Prăjim totul împreună. Adăugăm bulio­nul, sare şi o căpăţană de usturoi cură­ţat. Cînd carnea s-a rumenit, punem o linguriţă de făină. Amestecăm bine şi turnăm un pahar de apă caldă. Lăsăm să fiarbă pînă ce scade apa la jumătate. Luăm de la foc şi lăsăm să se răcească puţin. Dăm apoi totul de două ori prin maşina de tocat.

Batem bine ouăle. Adăugăm o ceşcuţă de lapte şi turnăm compoziţia în tocă­tură, amestecînd încet.

Ungem cu untură o crăticioară sau o formă rotundă, presărăm un strat sub­ţire de pesmet şi punem în ea compozi­ţia netezind-o frumos cu o lingură. Dăm la cuptor, în baia de apă 40 de minute. Cand budinca este gata, o lăsăm un sfert de oră să se odihnească, apoi o răsturnăm pe-o farfurie rotundă.

Servim cu garnitură de tăiţei şi cu sos de roşii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.