Budinca de carne
PrinteazaBudinca de carne
- 1 kg carne
- pufin unt sau untură
- 4 cepe
- 1 linguriţă bulion de roşii
- 1 căpătînă usturoi
- 3 ouă
- 1 lingurită faină
- 1 ceşcută lapte
Mod de preparare:
Punem carne de vacă fără os (poate fi şi de berbec) într-o cratiţă cu puţind untură sau unt şi cu ceapă tăiată subţire. Prăjim totul împreună. Adăugăm bulionul, sare şi o căpăţană de usturoi curăţat. Cînd carnea s-a rumenit, punem o linguriţă de făină. Amestecăm bine şi turnăm un pahar de apă caldă. Lăsăm să fiarbă pînă ce scade apa la jumătate. Luăm de la foc şi lăsăm să se răcească puţin. Dăm apoi totul de două ori prin maşina de tocat.
Batem bine ouăle. Adăugăm o ceşcuţă de lapte şi turnăm compoziţia în tocătură, amestecînd încet.
Ungem cu untură o crăticioară sau o formă rotundă, presărăm un strat subţire de pesmet şi punem în ea compoziţia netezind-o frumos cu o lingură. Dăm la cuptor, în baia de apă 40 de minute. Cand budinca este gata, o lăsăm un sfert de oră să se odihnească, apoi o răsturnăm pe-o farfurie rotundă.
Servim cu garnitură de tăiţei şi cu sos de roşii.
Pofta buna!