Budinca de carne cu cartofi

Printeaza

Budinca de carne cu cartofi 

Ingrediente:Budinca de carne cu cartofi

  • 500 g carne
  • 1 ceapă
  • 1 felie de pîine
  • 2 linguri unt (sau untură)
  • 1 lingură făină
  • 1/2 ceaşcă zeamă de carne (sau apă)
  • 300 g cartofi
  • sare
  • piper
  • verdeaţă
  • 1 lingură pesmet

 

Mod de preparare:

Se dă prin maşina de tocat carnea împreună cu ceapa şi miezul de la o felie de pâine muiat şi stors. Se înfierbântă într-o tigaie o lingură de unt sau de untură, se pune carnea şi când începe să se rumenească, se presară făină.

Se amestecă şi se stinge cu zeama de carne. Se adaugă sare, piper şi puţin mărar sau pătrunjel tocat.

Separat se fierb cartofii, se curăţă de coajă şi se trec prin maşina de tocat. Se unge cu unt o formă de sticlă rezistentă la foc, se presară pesmet şi se aşază un strat de carne, unul de cartofi, şi aşa mai departe

. Deasupra se toarnă o lingură de unt şi se presară pesmet. Se ţine la cuptor până se rumeneşte. Se serveşte cu un sos de roşii.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Bunica m-a invatat sa fac o budinca cu carne foarte buna. Revin cu reteta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.