Budinca de carne tocata cu parmezan
PrinteazaBudinca de carne tocata cu parmezan din: carne de porc, ceapa, unt, faina, lapte, porumb, ceapa, coriandru, parmezan.
- 80 g carne tocată de porc
- 1 ceapă
- 60 g unt
- 300 ml lapte
- 2 linguri cu făină
- 200 g porumb dulce din conservă, scurs
- 200 g conservă de carne de porc, tăiată în bucăţi
- 2 cepe verzi, curăţate şî tăiate mărunt
- 2 linguri cu coriandru proaspăt, tăiat mărunt
- sare
- piper negru măcinat
- 1 lingură cu parmezan ras
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 190°C.
Intr-o tigaie, căleşte ceapa în jumătate din cantitatea de unt, apoi adaugă carnea tocată şi las-o până devine maronie. Tapetează baza formelor cu acest amestec.
Toarnă laptele într-o tigaie, amestecă-l cu făina folosind un tel, apoi adaugă untul rămas. Lasă să dea în fiert, amestecând continuu, până obţii un sos gros.
Adaugă porumbul, carnea, ceapa verde sau pătrunjelul şi asezonează. Toarnă compoziţia în forme, presară parmezanul şi coace 25-30 de minute.
Budinca de carne tocata cu parmezan
Pofta buna!