Budinca de carne
PrinteazaBudinca de carne
- 375 g carne berbec
- 125 g carne porc
- sare
- boia
- 75-100 g pâine albă
- 1 ceaşcă ciuperci
- 4 ouă fierte tari
- 3 linguri bulion
- 3 linguri smântână
- 2 linguri brânză rasă
Mod de preparare:
Carnea tăiată în bucăţi o amesteci bine cu sare, boia, pâine înmuiată în lapte şi ciupercile tăiate. Toată compoziţia o pui într-o cratiţă unsă cu grăsime şi o laşi la cuptor circa 40 de minute, după care o răstomi pe platou.
Ouăle fierte tari le aşezi decorativ deasupra budincii. Din smântână, bulion şi brânză rasă pregăteşti un sos picant, pe care îl răstomi peste budincă. O serveşti fierbinte, cu garnitură de morcovi fierţi şi salată verde.
Pofta buna!
Eu una as renunta la porc si as face doar din carne de berbecut