Budinca de cartofi cu carne de curcan
PrinteazaBudinca de cartofi cu carne de curcan din: cartofi, carne de curcan, ulei, busuioc, sare, piper, usturoi, iaurt, lamaie, patrunjel, cascaval.
- 1 kg cartofi noi
- 1 kg carne curcan dezosată
- ulei
- busuioc
- sare
- piper
Pentru sos:
- 5 căţei usturoi
- 2 linguri ulei
- 400 g iaurt cremos
- 1 linguriţă zeamă de lămâie
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper
- 200 g caşcaval răzuit
Mod de preparare:
Scurgi iaurtul de zer. Speli bine cartofii şi îi fierbi în coajă, în apă cu sare. Ii laşi la scurs.
Zdrobeşti usturoiul, torni ulei în fir subţire şi la fel procedezi şi cu zeama de lămâie. Incorporezi iaurtul şi amesteci până când sosul devine cremos. Potriveşti de sare şi piper şi adaugi verdeaţa şi caşcavalul.
Ungi cu puţin ulei o formă termo-rezistentă în care aşezi carnea de curcan dată cu sare şi piper. Acoperi tava cu folie şi laşi aproximativ o oră, apoi scoţi folia.
Torni sosul de iaurt cât să acoperi carnea. Dai cartofii printr-un amestec de ulei cu sare şi piper, după gust, şi îi aşezi în tavă. Dai la cuptor până când carnea este bine făcută, iar cartofii se rumenesc.
Serveşti mâncarea caldă, decorată cu frunze de busuioc.
Budinca de cartofi cu carne de curcan
Pofta buna!