Budinca de cartofi cu carne de porc
PrinteazaBudinca de cartofi cu carne de porc din: cartofi, carne de porc, branza, oua, smantana, unt, pesmet, usturoi, ulei, rozmarin, sare.
- 1 kg cartofi
- 500 g carne de porc
- 300 g branza telemea
- 2 oua
- 260 g smantana
- 1 lingura cu unt
- 1 lingura cu pesmet
- 3-4 catei de usturoi
- ulei
- rozmarin
- sare
Mod de preparare:
Spala bine bucata de carne si sterge-o cu un servet curat. Condimenteaz-o cu sare si freac-o pe toate partile cu usturoiul zdrobit. Taie carnea in felii potrivit de groase si rumeneste-o pe un gratar sau in putin ulei.
Separat, fierbe cartofii in coaja in apa cu sare. Unge un vas cu unt si tapeteaza-l cu pesmet.
Asaza cartofii curatati si taiati in sferturi, intercaland bucatile de carne bine patrunse. Toarna deasupra ouale batute cu smantana si branza sfaramata. Presara putin rozmarin si lasa la cuptor aproximativ 40 de minute.
Budinca de cartofi cu carne de porc
Pofta buna!