Budincă de cartofi cu carne
PrinteazaBudincă de cartofi cu carne
Ingrediente:
- un kilogram de cartofi
- un kilogram carne de porc
- două legături de ceapă verde
- 5 căţei de usturoi
- 500 ml lapte dulce
- 50 g unt
- două linguri de făină
- un vârf de cuţit de pudră de nucşoară
- ulei de floarea-soarelui
- sare, piper
- un ou
Preparare:
Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se toacă mărunt şi se călesc. Se adaugă carnea tocată, se condimentează, se prăjeşte, se scoate cu o spumieră şi se pune într-un castron.
Cartofii se curăţă de coajă şi se taie în felii rotunde subţiri. Se pun într-un castron, se presară sare, piper şi se amestecă. Se prăjesc pe rând în ulei încins, se scot cu o spumieră şi se lasă să se răcească.
Se unge o tavă cu ulei, se aşază un rând de cartofi, un rând de carne şi tot aşa până când se termină ingredientele. Făina se prăjeşte în untul topit, se adaugă laptele şi se amestecă bine cu un tel.
Se lasă să se îngroaşe sosul, se adaugă nucşoara, sarea, piperul şi oul bătut. Se ia de pe foc, se amestecă, se toarnă peste ingredientele din tavă şi se introduce în cuptor.
Pofta buna!
Asa fac eu budinca de cartofi.
Ingrediente:
500 g cartofi
trei oua
200 g branza
50 g unt
o lingura pesmet
cascaval
smantana
Mod de preparare:
Spalati cartofii si ii puneti la fiert in coaja. Cand au fiert, se scot si se lasa la racit turnand apa rece peste ei (se decojesc mai usor). Cand s-au racit, se curata de coaja si se taie felii.
Intr-o tava tapetata cu unt si pesmet se asaza bucatile de cartofi alternand cu straturi de branza rasa sau cascaval si smantana. Se bat ouale si se toarna pe deasupra compozitiei.
Se da la cuptor pana se rumeneste.
Se serveste cu salata de legume proaspete. Este buna atat fierbinte, cat si rece.
La final puteti pune peste cartofi parmezan si verdeata.