Budinca de cartofi cu ceapa
PrinteazaBudinca de cartofi cu ceapa din: cartofi, ceapa, unt, oua, smantana, ulei, faina, cascaval, sare, piper.
- 600 g cartofi
- 4 cepe mari
- 2 linguri unt
- 3 ouă
- 150 ml smântână
- 1 lingură ulei
- 1 lingură făină
- 100 g caşcaval
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi cartofii şi ceapa, după care le pui la fiert.Faci din ele un piure cât mai fin, în care adaugi pe rând untul, sarea, ouăle bătuţe, smântână şi piper.
Torni compoziţia obtinută într-o formă termorezistentă, unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Coci budinca la foc potrivit până când se rumeneşte uniform.
Cu 5 minute înainte de a scoate vasul din cuptor, presari deasupra ei caşcavalul ras.
Budinca de cartofi cu ceapa
Pofta buna!