Budinca de cartofi cu dovlecei
Printeaza
O reteta delicioasa de budinca din: cartofi, dovlecei, patrubjel, marar, oua, lapte dulce, branza de vaci, ceapa verde, ulei, sare si piper.
Ingrediente:
- 4 cartofi mari
- 2 dovlecei
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură mărar
- 4 ouă
- 1 pahar lapte dulce
- 250 g brânză de vaci
- 3 fire ceapă verde
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare :
Fierbi cartofii în coajă, îi cureţi şi îi tai rondele. Cureţi dovleceii, îi tai rondele şi îi opăreşti 5 minute în apă clocotită cu sare.
Intr-un vas uns cu ulei aşezi ceapa verde tocată, un strat de rondele de cartofi, unul de dovlecei, apoi brânza amestecată cu jumătate din mărarul tocat, un strat de dovlecei şi ultimul strat de cartofi.
Amesteci laptele cu ouăle bătute, sare şi piper după gust, mărarul tocat şi torni totul peste legumele din vas. Dai budinca la cuptor pentru 30-35 de minute. La final presari pătrunjelul tocat.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- budinca de dovlecei
- budinca de dovlecel