Budinca de cartofi cu unt
PrinteazaBudinca de cartofi din: cartofi, ouas, cascaval, smantana, bacon, unt, patrunjel, sare, piper.
- 1 kg cartofi
- 3 oua
- 350 g cascaval
- 200 g smantana
- 300 g bacon
- 40 g unt
- patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spală cartofii şi pune-i la fiert în apă cu sare. Apoi curăţă-i de coajă şi taie-i în bucăţi mari. Intr-un castron, bate bine ouăle cu un praf de sare şi piper. Adaugă smântână şi caşcavalul ras.
Unge cu unt o formă termorezistentă, nu foarte adâncă. Aşază bucăţile de cartofi şi baconul tăiat cubuleţe. Acoperă totul cu amestecul de ou, caşcaval şi smântână.
Presară deasupra verdeaţa tocată şi lasa la cuptor aproximativ 30 de minute. Serveşte cât este fierbinte.
Poftă bună!