Budinca de cartofi in straturi
PrinteazaO reteta delicioasa de budinca de cartofi, kaizer, oua, ardei gras, cascaval, unt, lapte, oua, faina, usturoi, patrunjel, sare, piper.
- 10 cartofi
- 1/2 kg kaizer
- 5 ouă
- 2 ardei graşi roşii
- 2 ardei graşi verzi
- 100 g caşcaval
- o lingură unt
Ingrediente sos:
- 500 ml lapte
- 1-3 ouă
- 2 linguri faină
- 4 căţei de usturoi
- o legătură pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cartofii se spală, se pun la fiert în coajă, se curăţă apoi şi se taie rondele. Ouăle se fierb tari, se deco- jesc şi se taie felii pe orizontală. Ardeii se spală, se curăţă de seminţe şi se taie fâşii, iar kaizerul, cubu- leţe mici. Opreşte două-trei feliuţe de kaizer.
Intr-un vas termorezistent uns cu unt se aşază un strat cu rondele de cartofi. Peste aceştia se pun feliile de ardei gras, alternând culorile. Cubuleţele de kaizer se împrăştie peste ardei, apoi urmează feliile de ou şi deasupra, rondele de cartofi.
Pentru sos, se amestecă laptele cu ouăle şi făina. Se adaugă sare şi piper după gust, pătrunjelul tocat mărunt şi usturoiul pisat. Se omogenizează bine.
Peste straturile din vas se toarnă sosul, se presară caşcavalul ras şi se pun câteva feliuţe de kaizer. Se dă vasul la cuptor pentru circa 45 de minute, până se rumeneşte. Se serveşte caldă
Pofta buna!