Budinca de cartofi in straturi

Printeaza

O reteta delicioasa de budinca de cartofi, kaizer, oua, ardei gras, cascaval, unt, lapte, oua, faina, usturoi, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Budinca de cartofi in straturi

  • 10 cartofi
  • 1/2 kg kaizer
  • 5 ouă
  • 2 ardei graşi roşii
  • 2 ardei graşi verzi
  • 100 g caşcaval
  • o lingură unt

Ingrediente sos:

  • 500 ml lapte
  • 1-3 ouă
  • 2 linguri faină
  • 4 căţei de usturoi
  • o legătură pătrunjel
  • sare
  • piper

 

 

Mod de preparare:

Cartofii se spală, se pun la fiert în coajă, se curăţă apoi şi se taie rondele. Ouăle se fierb tari, se deco- jesc şi se taie felii pe orizontală. Ardeii se spală, se curăţă de seminţe şi se taie fâşii, iar kaizerul, cubu- leţe mici. Opreşte două-trei feliuţe de kaizer.

Intr-un vas termorezistent uns cu unt se aşază un strat cu rondele de cartofi. Peste aceş­tia se pun feliile de ardei gras, alternând cu­lorile. Cubuleţele de kaizer se împrăştie peste ardei, apoi urmează feliile de ou şi deasupra, rondele de cartofi.

Pentru sos, se amestecă laptele cu ouăle şi făina. Se adaugă sare şi piper după gust, pă­trunjelul tocat mărunt şi usturoiul pisat. Se omogenizează bine.

Peste straturile din vas se toarnă sosul, se pre­sară caşcavalul ras şi se pun câteva feliuţe de kaizer. Se dă vasul la cuptor pentru circa 45 de minute, până se rumeneşte. Se serveşte caldă

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.