Budincă de cartofi noi cu urdă
PrinteazaBudincă de cartofi noi cu urdă
- 1 kg cartofi noi
- 4 ouă
- 100 g unt
- 150-200 g smântână
- 250 g urdă
- 2 linguri făină
- sare
- piper şi facultativ nucşoară
- 50 g caşcaval
Mod de preparare:
Speli foarte bine cartofii şi îi pui la fiert cu tot cu coajă. După ce s-au răcit puţin, îi cureţi de coajă şi îi treci prin maşina de tocat.
Apoi freci gălbenuşurile cu unt şi adaugi smântână, urda, sarea, piperul, nucşoara, făina şi la urmă albuşurile bătute spumă.
Pregăteşti un vas pe care îl ungi cu unt şi-l tapetezi cu pesmet, torni compoziţia şi deasupra acesteia razi caşcaval.
O dai la cuptor pentru gratinare timp de 30 -35 minute.
Budincă de cartofi noi cu urda
Poftă bună!