Budincă de cartofi noi cu urdă

Printeaza

Budincă de cartofi noi cu urdă

Ingrediente:Budinca de cartofi noi cu urda

  • 1 kg cartofi noi
  • 4 ouă
  • 100 g unt
  • 150-200 g smântână
  • 250 g urdă
  • 2 linguri făină
  • sare
  • piper şi facultativ nucşoară
  • 50 g caşcaval

 

Mod de preparare:

Speli foarte bine cartofii şi îi pui la fiert cu tot cu coajă. După ce s-au  răcit puţin, îi cureţi de coajă şi îi  treci prin maşina de tocat.

Apoi freci gălbenuşurile cu unt şi adaugi smântână, urda, sarea, piperul, nucşoara, făina şi la urmă albuşurile bătute spumă.

Pregăteşti un vas pe care îl ungi cu unt şi-l tapetezi cu pesmet, torni compoziţia şi deasupra acesteia razi caşcaval.

O dai la cuptor pentru gratinare timp de 30 -35 minute.

Budincă de cartofi noi cu urda

Budinca de cartofi noi cu urda

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.