Budincă de cartofi şi carnaţi
PrinteazaBudincă de cartofi şi carnaţi
Ingrediente:
- 500 g cartofi fierţi
- 400 g cârnaţi afumaţi
- boia
- un ou
- unt
- nucşoară
- ulei de măsline
- sare
- pesmet
Mod de preparare:
Zdrobeşte cartofii fierţi şi amesteeă-i apoi cu carnaţii tăiaţi mărunt, oul bătut, boiaua, sarea şi nucşoara rasă. Unge cu unt formele pentru budincă (sunt de preferat cele din ceramică sau sticlă termorezis-tentă) şi tapetează-le cu pesmet, pentru ca să se poată forma o crustă.
Aşază compoziţia pe bază de cartofi în forme. Toarnă deasupra un fir subţire de ulei de măsline şi presară pesmet, după care dă formele la cuptor, la temperatura de 180°C.
Lasă budinca la cuptor până se rumeneşte. Adu-le la masă calde, direct în formele în care s-au pregătit, sau răsturnate pe un platou.
Budincă de cartofi şi cârnaţi
Pofta buna!