Budinca de cartofi

Printeaza

Budinca de cartofi

Ingrediente:Budinca de cartofi

  • 1,250 kg cartofi
  • 3 linguri smintina
  • 2-3 pahare lapte
  • 3 ouă
  • 200 g caşcaval {şvaiţer sau parme­zan)
  • 125 g unt
  • pesmet
  • sare

Mod de preparare:

Luăm cartofi fierţi. Ii lăsăm să se ră­cească, îi tăiem felii şi îi sărăm puţin. Ungem o cratiţă cu unt, o prăsărăm cu pesmet şi aranjăm în ea cartofii, presărînd fiecare stiat cu caşcaval.

Batem smîntînă, laptele şi ouăle îm­preună, adăugind puţină sare. Turnăm acest sos peste cartofii din cratiţă. Dăm la cuptor pentru o oră. Cînd budinca este gata, o servim în cratiţă sau o răsturnăm pe farfurie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.