Budinca de ciocolata cu fructe rosii
PrinteazaO reteta delicioasa de budinca cu: ciocolata neagra, ciocolata cu lapte, unt, zahar brun, faina, oua, coniac, sare, fructe de sezon, zahar vanilat.
- 100 g ciocolată neagră
- 100 g ciocolată cu lapte
- 200 g unt
- 150 g zahăr brun
- 2 linguri făină
- 4 ouă
- 2 linguri de coniac
- un praf de sare
Ingrediente ornat:
- fructe de sezon
- 2 linguri de zahăr pudră vanilat
Mod de preparare:
Pui într-o cratită ciocolata, untul, coniacul şi zahărul. O pui la bain-marie, pe foc potrivit, amestecând mereu, lei de pe foc când compoziţia e omogenă, laşi să se răcească. Separat, freci gălbenuşurile cu făina, apoi adaugi încet compoziţia de ciocolată, răcită.
Bati albuşurile spumă şi le încorporezi cu grijă. Pui totul la fiert într-o cratită unsă cu unt, tot la bain-marie, pentru 45-50 de minute.
Intre timp, poti prepara, din 300 g zahăr şi o păstaie de vanilie, bine măruntite în blender, un zahăr pudră aromat.
Torni budinca în cupe sau pahare şi laşi să se răcească, apoi o laşi în frigider cel puţin o jumătate de oră. O serveşti acoperită cu fructe (zmeură, coacăze roşii) şi pudrată cu zahărul vanilat.
Budinca de ciocolata cu fructe rosii
Pofta buna!