Budinca de ciocolata cu piscoturi

Printeaza

O reteta delicioasa de budinca de ciocolata cu piscoturi din: lapte, esenta de vanilie, oua, zahar, ciocolata si piscoturi.

Ingrediente:Budinca de ciocolata cu piscoturi

  • 8 dl lapte
  • câteva picături de esenţă de vanilie
  • 3 ouă
  • 130 g zahăr
  • 60 g ciocolată
  • 60 g pişcoturi

 

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă, puneţi laptele şi radeţi în el ciocolata. Amestecaţi bine şi fierbeţi 30 de minute, adăugând 80 g de zahăr şi pişco­turile rupte bucăţele mici. Amestecaţi des, ca să nu se lipească de fundul cratiţei. După aceea strecuraţi preparatul şi lăsaţi-l să se răcească.

Mixaţi ouăle şi puneţi-le şi pe ele în compo­ziţia răcită. Faceţi la fel cu esenţa de vani­lie. Tapetaţi o formă încăpătoare de budin­că cu zahăr lichefiat în puţină apă caldă şi turnaţi preparatul de budincă în ea. Fierbeţi în bain-marie circa 40 de minute.

Scoateţi budinca din formă şi serviţi-o rece, cu pişcoturi alături, după gust.

Budinca de ciocolata cu piscoturi

Budinca de ciocolata cu piscoturi

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.