Budinca de ciocolata cu piscoturi
PrinteazaO reteta delicioasa de budinca de ciocolata cu piscoturi din: lapte, esenta de vanilie, oua, zahar, ciocolata si piscoturi.
- 8 dl lapte
- câteva picături de esenţă de vanilie
- 3 ouă
- 130 g zahăr
- 60 g ciocolată
- 60 g pişcoturi
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă, puneţi laptele şi radeţi în el ciocolata. Amestecaţi bine şi fierbeţi 30 de minute, adăugând 80 g de zahăr şi pişcoturile rupte bucăţele mici. Amestecaţi des, ca să nu se lipească de fundul cratiţei. După aceea strecuraţi preparatul şi lăsaţi-l să se răcească.
Mixaţi ouăle şi puneţi-le şi pe ele în compoziţia răcită. Faceţi la fel cu esenţa de vanilie. Tapetaţi o formă încăpătoare de budincă cu zahăr lichefiat în puţină apă caldă şi turnaţi preparatul de budincă în ea. Fierbeţi în bain-marie circa 40 de minute.
Scoateţi budinca din formă şi serviţi-o rece, cu pişcoturi alături, după gust.
Budinca de ciocolata cu piscoturi
Poftă bună!