Budincă de ciocolată fină si coacaze roşii
PrinteazaO reteta delicioasa de Budincă de cioclată fină si coacaze roşii din: zahar, unt, ciocolata fina, lapte, oua, albus, bisuciti, cocaze rosii, ciocolata amaruie si sare.
- 150 g zahăr
- 180 g unt
- 150 g ciocolată fină
- 2 linguri de lapte
- 3 ouă
- 1 albuş
- 100 g biscuiţi uscaţi
- 150 g coacăze roşii
- câţiva solzişori de ciocolată amăruie
- sare
Mod de preparare:
Cu vreo 20 de minute înainte de a începe pregătirea budincii, scoateţi untul din frigider şi lăsaţi-l să se înmoaie la temperatura camerei.
Frecaţi 150 g de unt cu zahărul, până obţineţi o cremă moale. Rupeţi bucăţi ciocolata şi lăsaţi-o să se topească în lapte la bain-marie. Stingeţi focul şi lăsaţi laptele cu ciocolată să se răcească, apoi amestecaţi cu crema de unt până obţineţi o compoziţie omogenă.
Spargeţi ouăle, separaţi albuşurile de gălbenuşuri şi încorporaţi-le pe acestea din urmă în preparat unul câte unul. Puneţi şi biscuiţii, după ce i-aţi sfărâmat în robotul de bucătărie. Continuaţi să frecaţi compoziţia până se amestecă foarte bine toate ingredientele.
Bateţi foarte, foarte bine albuşurile cu un vârf de cuţit de sare, după care încorporaţi-le în compoziţie, cu mişcări lente de jos în sus, să nu se lase.
Incingeţi cuptorul la 180°C. Ungeţi cu untul rămas o formă de budincă de 5 dl şi turnaţi în ea preparatul. Acoperiţi cu hârtie de cuptor şi peste ea cu folie de aluminiu. Coaceţi budinca circa 1 oră în bain-marie. Când e gata, răsturnaţi forma pe platou, lăsaţi să se răcească şi puneţi budinca în frigider cel puţin 2 ore.
Curăţaţi, spălaţi şi ştergeţi coacăzele, apoi aranjaţi-le în jurul şi pe budincă. Completaţi cu solzişori de ciocolată amăruie şi serviţi.
Budincă de ciocolată fină si coacaze roşii
Poftă bună!