Budinca de ciocolata
PrinteazaBudinca de ciocolata
Ingrediente:
- 4 galbenusuri
- 100g zahar
- 400 ml lapte
- 100 g ciocolata amaruie
- 1/4 paharapS rece
- 25 g gelatinS
- un praf de sare
- 2 pahare frisca nebatuta
Mod de preparare:
Se inmoaie gelatina in apa rece timp de 30 de minute si apoi se dizolva totul in 100 ml lapte clocotit. Se tine la cald pana cand se prepara crema. Galbenusurile se freaca cu zaharul si putina sare, peste care se toarna incet restul de lapte fierbinte.
Ciocolata se topeste la baie de aburi cu putin unt sau ulei, se adauga gelatina dizolvata si se amesteca bine compozitia.
Cand aceasta incepe sa se intareasca, se incorporeaza cu frisca batuta bine pana devine o crema foarte fina si gelatinoasa.
Separat, se umezesc cu apa paharele sau formele in care se toarna compozitia si se baga la frigider.
Cand se serveste, se orneaza cu frisca si samburi de nuca coapta pentru un aspect apetisant. Se decoreaza cu frunzulite de menta.
Budinca de ciocolata
Pofta buna!
Foarte buna budinca de ciocolata. Eu am adaugat si cativa fulgi de ciocolata.