Budinca de cirese si visine
PrinteazaBudinca de cirese si visine
- 700 g cireşe
- 700 g vişine
- 200 g zahăr
- 3/4 pahar lapte
- 100 g unt
- vailie
- 1 lingură făină
- scorţişoară
- 3 ouă
Mod de preparare:
Se curăţă cireşele şi vişinile de simburi, se storc de zeamă şi se dau la foc plită, cu zahărul, 200 g unt, vanilia şi scorţişoara. Separat se face un sos alb din unt, făină şi lapte.
Cînd a fiert, se amestecă cu fructele şi cu ouăle. Se unge cu unt o formă de budincă, se pune în ca compoziţia şi se dă la baie de apă (bain-marie) în cuptor, circa 40 minute.
Se mai lasă in formă 3- 4 minute şi se răstoarnă pe un platou.
Separat se serveşte un sirop făcut din zeama storasă de la cireşe şi vişine cu 200 g zahăr.
Pofta buna!