Budinca de cirese si visine

Printeaza

 Budinca de cirese si visine

Ingrediente:Budinca de cirese si visine

  • 700 g cireşe
  • 700 g vişine
  • 200 g zahăr
  • 3/4 pahar lapte
  • 100 g unt
  • vailie
  • 1 lingură făină
  • scorţişoară
  • 3 ouă

 

Mod de preparare:

Se curăţă cireşele şi vişinile de simburi, se storc de zeamă şi se dau la foc plită, cu zahărul, 200 g unt, vanilia şi scorţişoara. Separat se face un sos alb din unt, făină şi lapte.

Cînd a fiert, se amestecă cu fructele şi cu ouăle. Se unge cu unt o formă de budincă, se pune în ca compoziţia şi se dă la baie de apă (bain-marie) în cuptor, circa 40 minute.

Se mai lasă in formă 3- 4 minute şi se răstoarnă pe un platou.

Separat se serveşte un sirop făcut din zeama storasă de la cireşe şi vişine cu 200 g zahăr.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.