Budinca de cirese (varianta)

Printeaza

Budinca de cirese din: cirese, franzela, oua, unt, zahar, pesmet, sare.

Ingrediente:Budinca de cirese

  • 1 kg cireşe
  • 500 g franzelă
  • 4 ouă
  • 2 linguri unt
  • 200 g zahăr
  • 2 linguri pesmet
  • sare

 

Mod de preparare:

Speli cireşele şi le cureţi de codiţe şi sâmburi. Cureţi franzela de coajă o înmoi în apă rece, o storci şi o pui într-un castron adânc.

Freci pâinea cu zahărul, o lingură de unt, un praf de sare şi gălbenuşurile. Adaugi albuşurife bătute spumă, omogenizezi uşor şi încorporezi cireşele. Ungi o formă cu unt, o tapetezi cu pesmet şi torni compoziţia.

Coci la cuptor, la foc potrivit 40 de minute, până se rumeneşte uşor. Serveşti budinca călduţă sau rece, cu sau fără compot sau dulceaţă.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.