Budinca de ciuperci cu cascaval
PrinteazaBudinca de ciuperci cu cascaval din: ciuperci, cascaval, oua, smantana, paine, ulei, ceapa, unt, lapte, pesmet, patrunjel, sare, piper.
- 400 g ciuperci
- 100 g cascaval
- 4 oua
- 2 linguri de smantana
- 200 g paine
- 40 ml ulei
- 1 ceapa
- 80 g unt
- 100 ml lapte
- 2 linguri pesmet
- 1 legatura de patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ciupercile se curata, se toaca marunt si se pun la prajit intr-o cratita cu ulei. Painea, taiata felii, se inmoaie in lapte, apoi se amesteca cu ciupercile. Ceapa tocata fin se prajeste in unt, se adauga smantana, verdeata maruntita, sarea si peperul si se amesteca. Amestecul se pune peste ciuperci.
Se inglobeaza in amestec galbenusurile si albusurile batute spuma tare. Se unge cu unt un vas de iena, se tapeteaza cu pesmet si se rastoarna in el compozitia. Se presara deasupra cascavalul ras si se coace 45 de minute, la foc potrivit.
Se serveste calda.
Pofta buna!