Budinca de ciuperci cu smantana
PrinteazaBudinca de ciuperci cu smantana din: ciuperci, unt, oua, faina, lapte, smantana, pesmet, cascaval.
- 500 g ciuperci champignon
- 100 g unt
- 3-4 ouă
- 1 lingură făină
- 1 pahar lapte
- 3 linguri smântână
- 2 linguri pesmet
- sare
- 50 g caşcaval
Mod de preparare:
Cureţi ciupercile, le speli şi le fierbi în apă clocotită cu sare. Le scurgi şi le tai în felioare. Căleşti făina în unt încins şi stingi treptat cu laptele, amestecând până se îngroaşă sosul alb. Adaugi smântână, ciupercile şi sare după gust.
După ce se răceşte compoziţia, adaugi gălbenuşurile şi albuşurile bătute spumă. Intinzi compoziţia de ciuperci, presari puţin pesmet şi razi deasupra caşcaval.
Coci în cuptor, la foc mediu, 1/2 oră.
Pofta buna!