Budinca de clatite cu branza
PrinteazaBudinca de clatite cu branza din: oua, sare, ulei, lapte, arome, faina, branza, zahar, stafide, unt, smantana.
Pentru clătite:
- 2 ouă
- 1 praf de sare
- 2 linguri ulei
- 300 ml lapte
- arome (coajă rasă de lămăie vanilie)
- circa 250 g făină
Pentru umplutură:
- 300 g brănză dulce
- 2 oua
- 2 linguri zahăr
- 50 g stafide
- 1 plic zahăr vanilinat
- 50 g unt pentru uns tava
Pentru decor:
- 2 ouă
- 5-6 linguri smântănă
- 50 g zahăr
- pudră cu aromă de vanilie
Mod de preparare:
Pentru clătite, mixezi ouăle cu sarea şi mirodeniile. Adaugi o parte din făină şi mixezi până obţii o pastă.
Adaugi alternativ lapte rece şi făina rămasă, având grijă să mixezi bine după fiecare ingredient, până obţii o compozitie omogenă, fluidă. Laşi acest aluat să se odih-nească 20 de minute.
Incingi o tigaie (de preferintă cu strat antiaderent) şi o ungi cu ulei înainte de a coace fiecare clătită. Torni câte un polonic de compozitie şi inclini tigaia în toate părtile, până când se formează o peliculă uniformă de aluat.
Coci clătita pe o parte până începe să se desprindă de margini. O desprinzi cu lama cutitului şi o întorci, apoi continui coacerea 2 minute. Scoti clătitele pe o farfurie.
Pentru umplutură, amesteci toate ingredientele. Umpli clătitele cu amestecul de brânză şi le aşezi unele lângă altele, într-o formă termorezistentă unsă cu unt.
Torni deasupra ouăle bătute cu smântâna. Coci budinca 30 de minute, în cuptor, la foc mediu. Când e gata, pudrezi portiile cu zahăr cu aromă de vanilie.
Budinca de clatite cu branza
Pofta buna!