Budinca de clatite cu carne rasol
PrinteazaBudinca de clatite cu carne rasol din: carne, ceapa, sare, piper, ulei, smantana, clatite, suc de rosii.
- 300 g carne fiartă în supă
- 2 cepe
- sare
- piper
- ulei
- 2 linguri cu smântână
- 6 clătite (1 om, 250 ml sifon, sare, 6 linguri cu făină)
- ulei
- suc de roşii
Mod de preparare:
Facteţi clătitele, aşezaţi-le în piaramidă şi lăsaţi-le să se răcorească atât cât faceţi amestecul de carne. Tocaţi carnea fiartă cu un cuţit ascuţit, amestecaţi-o cu ceapă tocată şi căliţi în ulei, pe foc mic.
Răciţi, condimentaţi cu sare, piper, cimbru sau mentă, omogenizaţi cu smântână.
Folosiţi o cratiţă emailată, pe care o ungeţi cu ulei şi pe fuindul căreia aşezaţi prima clătită. Puneţi umplutura de carne, acoperiţi cu altă clătită.
Procedaţi aşa până când terminaţi clătitele, acoperiţi cu suc de roşii, daţi la cuptor 30 min.
Serviţi tăiată felii groase, cu salată de sezon, fară pâine.
Pofta buna!