Budinca de clatite cu crenvursti
PrinteazaBudinca de clatite cu crenvursti din: faina, oua, ulei, crenvursti, sos de rosii, sare, piper.
Pentru aluat:
- 250 g făină
- 500 ml apă minerală
- 2 ouă
- 2 linguri ulei
- 1 praf de sare
Pentru umplutură:
- 10 crenvurşti
- 500 g smântână
- 100 ml suc de roşii
- 100 g caşcaval ras
- 2 ouă
- sare
- piper
- 2 linguri ulei
- pătrunjel
Mod de preparare:
Combini apa minerală cu ouăle, uleiul, sarea şi, la final, încorporezi făina. Ţii aluatul la frigider 30 de minute, apoi coci clătitele.
Infăşori în fiecare clătită câte un crenvurşt, apoi aşezi un strat de clătite într-o tavă înaltă, unsă cu ulei. Combini smântână cu sucul de roşii, ouăle, sare şi piper, după gust.
Torni jumătate din smântână peste clătite, apoi aşezi un alt strat de clătite, torni restul de smântână şi presari caşcavalul. Dai tava la cuptor 30-40 de minute.
Presari pătrunjel tocat, înainte să serveşti.
Pofta buna!