Budinca de clatite cu orez
PrinteazaBudinca de clatite cu orez din: lapte, orez, zahar, vanilie, unt, migdale, oua, marmelada.
- 500 ml lapte
- 3 linguri orez
- 3 linguri zahăr
- o jumătate baton vanilie
- 2 linguri şi jumătate unt proaspăt
- o lingură migdale
- 2 ouă
- 3 linguri marmeladă de caise (sau gem)
Mod de preparare:
Orezul, şters într-un şervet ud, se fierbe cu lapte, zahăr şi vanilie.
După ce a fiert se răceşte, se adaugă la untul (două linguri) frecat spumă, se pun şi gălbenuşurile, albuşurile bătute spumă, migdalele măcinate şi se amestecă uşor.
Intre timp, se prepară clătite obişnuite.
Se unge cu puţin unt un vas de Jena, se pune o clătită, un rând de orez (colorat cu marmeladă de caise ori cu gem, dacă o servim ca desert), alternativ, până se termină clătitele şi compoziţia.
Se dă la cuptor 15-20 de minute.
Pofta buna!