Budinca de conopida cu cascaval
PrinteazaBudinca de conopida cu cascaval din: conopida, cascaval, oua, unt, faina, lapte, sare, piper.
- 2 conopide
- 12 linguri caşcaval ras
- 5 ouă
- 2 linguri unt
- 2 linguri făină
- 500 ml lapte
- piper, după gust
- sare, după gust
- mărar, tăiat fin
Mod de preparare:
Rupi bucheţelele de conopidă, le speli sub jet de apă, le opăreşti 5 minute în apă cu sare şi le scurgi.
Topeşti untul şi torni, în fir subţire, laptele amestecat cu făina. Ţii, la foc mic, până se leagă, amestecând constant. Când este gata sosul, presari sare, piper şi 4 linguri de caşcaval.
Dai de pe foc şi, după ce s-a răcorit, adaugi gălbenuşurile, unul câte unul, şi restul de caşcaval. Baţi spumă albuşurile şi le încorporezi, cu mişcări de jos în sus, în sos.
Aşezi bucheţelele de conopidă într-o tavă tapetată, torni sosul, presari restul de caşcaval şi o dai la cuptor, la foc mic, 35 de minute. Serveşti budinca presărată cu mărar.
Pofta buna!