Budincă de conopida cu ciuperci si caşcaval

Printeaza

Budincă de conopida cu ciuperci si caşcaval

Ingrediente:Budincă de conopida cu ciuperci si caşcaval

  • 1 căpăţână de conopidă de 600-800 g
  • 4-500 g ciuperci
  • 100 g orez
  • 100 ml bulion
  • 50 ml ulei
  • 2 ouă
  • 1 ceapă
  • boia după gust
  • 100 g caşcaval ras
  • pesmet
  • piper şi sare după gust

 

Mod de preparare:

Cureţi conopida, o desfaci bucheţele pe care le speli cu apă rece şi le pui la fiert în apă cu sare.

Intre timp, căleşti ceapa în ulei, adaugi puţină boia, ciupercile tăiate lamele, sarea şi piperl şi laşi totul să fiarbă înăbuşit.

Pui şi orezul ales şi spălat să fiarbă în apă cu sare şi după ce a fiert, îl treci sub jet de apă, într-o strecură­toare. Bine scurs, îl amesteci cu ciupercile. Conopida o laşi să se scurgă foarte bine şi ea, dacă a fiert.

Intr-o cratiţă (sau vas de Jena) pui 50 ml ulei, presari pesmet şi pui un strat de ciuperci cu orez. Apoi aşezi bucheţelele de conopidă şi peste conopidă încă un strat de ciuperci.

Baţi ouăle ca pentru omletă, adaugi bulionul şi torni peste amestecul din cratiţă.

Presari caşcaval şi dai la cuptor pentru 15-20 de minute. E bună şi caldă, şi rece, dar cu smântână!

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • budinca de conopida cu ciuperci

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.