Budinca de conopida cu telemea
PrinteazaBudinca de conopida cu telemea din: conopidă, oua, branza de vaci, telemea putin sarata, sare, unt, pesmet.
Ingrediente:
- 1 conopidă
- 2 ouă
- 100 g brânză de vaci
- 100 g telemea puţin sărată
- sare
Pentru tapetat:
- unt
- 3 linguri pesmet
Mod de preparare:
Speli bine conopida, o desfaci în bucheţele mici şi o pui la fiert cu un praf de sare. Intr-un bol, baţi ouăle cu un praf de sare, adaugi brânza de vaci şi telemeaua sfărâmată şi amesteci bine.
Ungi vasul termorezistent cu puţin unt şi îl tapetezi cu jumătate din cantitatea de pesmet.
Presari pe toată suprafaţa bucheţelele de conopidă şi torni compoziţia de brânză şi ou, apoi şi restul de pesmet. Dai la cuptor până se rumeneşte frumos.
Budinca de conopida cu telemea
Pofta buna!