Budinca de conopida cu ton

Printeaza

 

 

O reteta delicioasa de budinca de conopida cu ton, cartofi, oua, unt, faina, lapte si cascaBudinca de conopida cu tonval.

Ingrediente:

  • 1 conopidă mică
  • 2 cartofi
  • 1 cutie ton în apă
  • 2 ouă
  • 30 g unt
  • 40 g făină
  • 200 ml lapte
  • 150 g caşcaval

 

Mod de preparare:

Desfaci conopida în bucheţele şi tai car­tofii curăţaţi în sferturi, pe care le fierbi 20 de minute în apă clocotită. Faci sosul alb: topeşti untul, adaugi făina, o rumeneşti puţin, stingi cu laptele şi laşi pe foc numai cât să se îngroaşe.

Il laşi puţin să se răcească, apoi adaugi ouăle, tonul fărâmiţat, brânza rasă, sare şi piper după gust. Fărâmiţezi puţin şi legumele, le adaugi în sos, torni totul într-o formă unsă şi dai la cuptor pentru 35 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.