Budinca de conopida cu ton
Printeaza
O reteta delicioasa de budinca de conopida cu ton, cartofi, oua, unt, faina, lapte si cascaval.
Ingrediente:
- 1 conopidă mică
- 2 cartofi
- 1 cutie ton în apă
- 2 ouă
- 30 g unt
- 40 g făină
- 200 ml lapte
- 150 g caşcaval
Mod de preparare:
Desfaci conopida în bucheţele şi tai cartofii curăţaţi în sferturi, pe care le fierbi 20 de minute în apă clocotită. Faci sosul alb: topeşti untul, adaugi făina, o rumeneşti puţin, stingi cu laptele şi laşi pe foc numai cât să se îngroaşe.
Il laşi puţin să se răcească, apoi adaugi ouăle, tonul fărâmiţat, brânza rasă, sare şi piper după gust. Fărâmiţezi puţin şi legumele, le adaugi în sos, torni totul într-o formă unsă şi dai la cuptor pentru 35 de minute.
Pofta buna!