Budinca de cozonac cu gem
PrinteazaBudinca de cozonac cu gem din: cozonac, unt, oua, lapte, zahar, stafide, rom, gem.
- 300 g cozonac uscat
- 130 g unt
- 6 ouă
- 50 ml lapte
- 100 g zahăr
- 50 stafide
- 1 linguriţă esenţă de rom
- 50 g gem de portocale sau de caise
- cate 1 lingură unt şi margarină pentru formă
Mod de preparare:
Cu 3 ore inainte de preparare, înmoi stafidele în esenţa de rom diluată cu apă călduţă cât să le acopere. Mărunţeşti cozonacul uscat până obţii un pesmet măi mare, pe care îl stropeşti cu laptele.
Freci spumă untul cu zahărul şi gălbenuşurile. Adaugi stafidele scurse, pesmetul de cozonac şi albuşurile bătute spumă tare.
Torni compoziţia într-o formă unsa cu unt şi tapetată cu făină şi o coci timp de 30-35 de minute, la foc mediu, în cuptorul preîncălzit. Când este gata, o răstorni pe un platou.
O decorezi cu gemul şi, eventual, cu frişcă.
Budinca de cozonac cu gem
Pofta buna!