Budinca de cozonac cu rom

Printeaza

Budinca de cozonac din: cozonac, oua, zahar, lapte, stafide, esenta de rom, scortisoara.
Budinca de cozonac cu rom

Ingrediente:

  • 300 g cozonac
  • 3 ouă + 2 gălbenuşuri
  • 100 g zahăr
  • 375 ml lapte
  • 100 g stafide
  • 1 lingură esenţă de rom
  • scorţişoară

 

Mod de preparare:

Ungi o formă cu unt şi o tapetezi cu hâr- ftie de copt. Tai cozonacul cubuleţe şi-l aşezi în formă împreună cu stafidele înmuiate în prealabil în apă caldă. Amesteci ouăle şi gălbenuşurile cu laptele, zahărul, esenţa de rom şi scorţi­şoara.

Omogenizezi, torni compoziţia peste cozonac şi dai bu­dinca la cuptor, pe baie de aburi, pentru 30 de minute. Când este gata, o laşi să se răcească 8-10 minute, o răstorni pe un platou şi o tai.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.