Budinca de cozonac cu rom
PrinteazaBudinca de cozonac din: cozonac, oua, zahar, lapte, stafide, esenta de rom, scortisoara.
Ingrediente:
- 300 g cozonac
- 3 ouă + 2 gălbenuşuri
- 100 g zahăr
- 375 ml lapte
- 100 g stafide
- 1 lingură esenţă de rom
- scorţişoară
Mod de preparare:
Ungi o formă cu unt şi o tapetezi cu hâr- ftie de copt. Tai cozonacul cubuleţe şi-l aşezi în formă împreună cu stafidele înmuiate în prealabil în apă caldă. Amesteci ouăle şi gălbenuşurile cu laptele, zahărul, esenţa de rom şi scorţişoara.
Omogenizezi, torni compoziţia peste cozonac şi dai budinca la cuptor, pe baie de aburi, pentru 30 de minute. Când este gata, o laşi să se răcească 8-10 minute, o răstorni pe un platou şi o tai.
Pofta buna!