Budinca de cozonac cu sirop
PrinteazaBudinca de cozonac din: cozonac, rom, unt, oua, zahar, vanilie, stafide, marmelada de caise, scortisoara, sirop de fructe.
- 300 g cozonac uscat
- 2 linguri de rom
- 150 g unt
- 5 ouă
- 100 g zahăr
- vanilie
- 100 g stafide
- 4 linguri de marmeladă de caise
- puţină scorţişoară
- sirop de fructe
Mod de preparare:
Fărâmiţezi cozonacul până ajunge ca pesmetul şi apoi îl umezeşti cu romul. Freci untul cu gălbenuşurile, vanilia şi zahărul. Adaugi cozonacul, stafidele, marmelada, scorţişoara şi albuşurile bătute spumă.
Torni compoziţia într-o formă unsă şi presărată cu făină şi o coci o oră şi un sfert la bain- marie.
Pofta buna!