Budinca de creier cu piure de cartofi

Printeaza

Budinca de creier cu piure de cartofi din: creier, piure, unt, smantana, parmezan, sare, piper.

Ingrediente:Budinca de creier cu piure de cartofi

  • 500 g creier
  • 400 g piure de cartofi
  • 50 g unt
  • 2 linguri smântână
  • 50g parmezan ras
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Creierul, curăţat cu grijă de pieliţe, se pune să fiarbă în apă cu sare, clocotindă, la foc mic.

După ce a fiert, se scoate pe o farfurie, se lasă să se scurgă de apă, se toacă mărunt, se adaugă puţin unt topit, apoi sare şi piper după gust.

Intr-un vas de Jena uns cu unt se pun, alternativ, un strat de piure de cartofi şi unul de creier, ultimul trebuind să fie un strat de piure de cartofi.

Deasupra se toarnă smântână, se bagă în cuptorul fierbinte şi se lasă să se coacă la foc moderat circa 10-15 minute.

Se serveşte presărată cu parmezan ras.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.