Budinca de creier cu piure de cartofi
PrinteazaBudinca de creier cu piure de cartofi din: creier, piure, unt, smantana, parmezan, sare, piper.
- 500 g creier
- 400 g piure de cartofi
- 50 g unt
- 2 linguri smântână
- 50g parmezan ras
- sare
- piper
Mod de preparare:
Creierul, curăţat cu grijă de pieliţe, se pune să fiarbă în apă cu sare, clocotindă, la foc mic.
După ce a fiert, se scoate pe o farfurie, se lasă să se scurgă de apă, se toacă mărunt, se adaugă puţin unt topit, apoi sare şi piper după gust.
Intr-un vas de Jena uns cu unt se pun, alternativ, un strat de piure de cartofi şi unul de creier, ultimul trebuind să fie un strat de piure de cartofi.
Deasupra se toarnă smântână, se bagă în cuptorul fierbinte şi se lasă să se coacă la foc moderat circa 10-15 minute.
Se serveşte presărată cu parmezan ras.
Pofta buna!